wegwijs in verkeer 
Het Verkeershuis
 

rijles bij Het Verkeershuis

succesvol je rijbewijs halen met onze praktijklessen

Als kleinschalige rijopleider begeleiden we jaarlijks een 20-tal jongvolwassenen met onze praktijklessen op weg naar het felbegeerde 'roze plastic'. We richten ons op gemotiveerde leerlingen die wonen in de regio Tilburg en omliggende dorpen als (o.a) Berkel Enschot, Udenhout, Oisterwijk en Moergestel. Met onze modulaire aanpak  halen we het maximale rendement uit je rijles. Een gedegen theorie cursus is kosteloos inbegrepen en draagt bij aan minder spanning in je praktijkles.  De leerling App geeft je inzicht en helpt bij de planning. De comfortabele lesauto is voorzien van alle moderne veiligheidssystemen.   
waarom rijles bij Het Verkeershuis?


zelfverzekerd en goed voorbereid het examen in dankzij de totaal opleiding van Het Verkeershuis


  • gemotiveerde, gedreven en WRM gecertificeerde instructeur
  • erop gericht om het beste uit iedere leerling te halen
  • geen ‘rij fabriek’, kleinschalige verkeersschool met beperkt aantal leerlingen
  • niet enkel rijles maar volwaardig rijonderwijs; door begeleiding naar je theorie examen maak je sneller vorderingen
  • lessen van 90 minuten mogelijk
  • voor praktijk leerlingen is de klassikale theorie begeleiding kosteloos
  • je wordt verwend met een moderne, veilige en comfortabele lesauto
  • de leerling App helpt je bij de planning en geeft inzicht in de vorderingen 
We draaien er niet omheen; een goede rijopleiding - zowel theorie als praktijk - kost tijd en geld. Door o.a. oplopende brandstofprijzen is de verwachting dat de kosten verder oplopen naar gemiddeld €3.000. Jaarlijks neemt het CBR heel veel praktijkexamens af. De meeste kandidaten komen van rijscholen met 1 of 2 instructeurs. Ook Het Verkeershuis is een kleinschalige rijopleiding als het om praktijkles gaat. Bij onze modulaire aanpak is het fijn dat een leerling zich thuis wat voorbereidt op specifieke lessen. Zo halen we meer rendement op het moment dat je in de auto zit. Onze leerling App helpt daarbij. 
De opzet van onze praktijkopleiding 

Wij zitten dichtbij de CBR examen locatie De Druiventros (Tilburg/Berkel Enschot). Dus is een geschikt oefengebied voor onze leerlingen nooit ver weg. Wij bieden lessen aan van minimaal 60 minuten maar adviseren per lesblok 90 minuten te rijden. Hieruit haalt de leerling vaak het beste rendement.


Proefles

Natuurlijk is een proefles en intake gesprek mogelijk. We leggen aan jou (en je ouders) uit wie we zijn en hoe we werken. Dan is duidelijk wat we van elkaar mogen verwachten. We gaan ook een stukje rijden, dan weet je met wie je te maken hebt in de tijd die komen gaat. 

 

Modulaire rij opleiding 
We werken met een modulaire (op RIS gebaseerde) opleiding. Deze bestaat uit 4 modules en elke module bevat meerdere scripts. De vorderingen worden per script bijgehouden en zijn inzichtelijk voor leerling en desgewenst ook voor ouders. Door de lesmethode snappen leerlingen de leerstof beter en is meteen duidelijk wat al wel en niet is aangeleerd. Dat komt ook terug in de digitale verkeer App waarmee de leerling werkt. Uiteraard ziet ook je instructeur welke oefenstof is behandeld. Leerlingen worden zo ook medeverantwoordelijk voor hun opleiding. 

 

ADAS

Met de groei van het aantal elektrische auto’s en ADAS-rijhulpsystemen (Advanced Driver Assistance Systemsis het vanzelfsprekend dat een leerling leert om te gaan met moderne technieken. Zeker nu auto’s verplicht voorzien moeten zijn van dergelijke hulpsystemen. Onze lesauto is daarom voorzien van alle moderne hulpsystemen. Naarmate de opleiding vordert - én de leerling daaraan toe is - komen deze aan bod. 
ADAS hulpsystemen worden verplicht vanaf 2022 en hebben een stevige impact op hoe mensen in de toekomst mobiel zijn en hoe de verkeersveiligheid wordt gewaarborgd.

 

Leerling App

Het Verkeershuis werkt met de Leerling App van PlanGo. Onze leerlingen kunnen hun afspraken zien en krijgen de avond voor de rijles een pushbericht. Ook facturen en betalingen staan in deze app. Tevens staat de leskaart erin en ook filmpjes van diverse verkeerstaken (hoe moet het in de praktijk), waarmee je thuis de les al kan voorbereiden. Met de genoemde digitale instructie kaart kan je altijd zien hoe het staat met je vorderingen. 

 

(als je onze theorie cursus volgt zit de hele theorie stof ook in de leerling App)


Onze lesauto
Leerlingen beseffen vooraf niet dat het grootste deel van de totale rijopleiding wordt besteed aan voertuigbeheersing. Daarom is ook de lesauto van groot belang. Bij een moderne rijopleiding hoort een moderne, comfortabele en veilige lesauto. Voor onze praktijklessen hebben we gekozen voor een full option Mazda CX30. Voorzien van alle moderne veiligheidssystemen. Met een gemiddeld formaat, niet te klein en niet te groot.


LEES ALLES OVER JE LESAUTO

 deeltoets plango_1
coaching_concepto_p_1
2020_mazda_cx-30_78_1600x1200
adasWat je verder nog moet wetenWaarom niet elektrisch?
Elektrische auto's zijn altijd voorzien van een automatische versnelling. Een leerling die is geslaagd mag daarna NIET in een handgeschakelde auto rijden, let daar dus goed op. Hij krijgt een aantekening op het rijbewijs (code 98). Wie wel in een handgeschakelde auto wil gaan rijden moet alsnog een nieuw rijexamen afleggen en heeft daarvoor vaak aanvullende lessen nodig. Dat vinden wij niet wenselijk. Voor leerlingen met bijv. motorische beperkingen kan een automatisch geschakelde auto overigens wel voordelen geven in de voertuigbeheersing!  Oh ja, de schakelbak in onze lesauto behoort tot de beste in de markt…


Waarop baseer je de keuze van een goede rijschool?
Belangrijkste motivatie bij de keuze van de rijschool voor jongvolwassenen en hun ouders is de instructeur. Een goede rij instructeur motiveert en stimuleert de leerling en sleept hem of haar er doorheen indien nodig. Hij heeft voldoende inlevingsvermogen en voelt goed aan hoe hij met de individuele leerling om moet gaan. In de praktijk is aandacht voor de leerling belangrijker dan lesprijs. Een goede instructeur straalt enthousiasme uit en wil het beste uit de leerling halen. Daarbij mag een les trouwens ook gewoon leuk zijn.
Uiteindelijk leidt hij je op om veilig aan het verkeer deel te nemen en ongedeerd thuis te komen. En ook ouders willen dat hun kind als een zelfverzekerd automobilist de weg op kan.


Lees meer over de verkeerscoach 2022 of modulair opleiden


 
 
E-mailen
Bellen
Info