wegwijs in verkeer 
Het Verkeershuis
 

Inhoud van de theoriecursus




Fysiek les in kleine groepjes  

Ondanks praktische voordelen van online lessen, kiezen wij bewust voor fysieke lessen. Om maximaal rendement uit deze aanpak te halen werken we kleinschalig (groepje van ca. 10 leerlingen) en duurt een cursusdeel niet langer dan een paar uur.


Zo houden we de focus van de leerling vast en sluit de cursus beter aan bij de behoefte van onze jonge cursisten. Vaak zijn ze visueel ingesteld wanneer ze leren. Ze vinden het fijner om dingen voor zich te zien in plaats van er alleen over te lezen.

 

Leren van en met elkaar geeft meer betrokkenheid en is gewoon ook leuker. Onder leiding van een persoonlijke coach (die ook praktijklessen verzorgd) is er veel meer interactie met de andere deelnemers. Van droge theorie naar praktijk gericht rijonderwijs. Je kan vragen stellen en krijgt persoonlijke feedback. Zo komen we tot een beter leerresultaat, dat zowel in de theorie als de praktijk van pas komt. Inhoud en tempo liggen (indicatief) op MBO/Havo niveau

Omdat opleiding en motivatie per leerling verschillen, zal ook de mate van zelfstudie anders zijn. Natuurlijk werken we in de cursus met oefenvragen en oefenexamens. Maar elke leerling kan naar eigen behoefte thuis extra oefenen. De ervaring leert wel dat cursisten theoriestof makkelijker via de lesuren opnemen dan thuis met zelfstudie. Het Verkeershuis biedt de keuze uit een theorieboek en de handige online verkeer App.

Hoewel in de lessen niet alles kan worden behandeld, wordt wel duidelijk welke theorie echt van belang is, wat je kan verwachten op je examen en wordt je geholpen met handige weetjes en tips.


Toch meer oefenen? 

Wil je thuis (meer) oefenen met verschillende oefenexamens, tussentoetsen en thematrainingen? Met digitale codes of een theoriekaart is dat eenvoudig mogelijk. 


Hoe ziet een klassikale les eruit?


Om professioneel les te geven maken we gebruik van materiaal dat een realistische kijk op de theorie-examens en op de praktijk geeft. We streven naar boeiende lessen, gebruiken moderne hulpmiddelen, afgestemd op de exameneisen CBR, inclusief  3D- animaties. We proberen de lessen aan te passen aan het niveau en de leersnelheid van de kandidaten.


Tijdens het lesgeven en maken van de tussentoetsen en proefexamens is geen internet verbinding nodig!


Het is mogelijk om eenvoudig proefexamens te maken. De leerlingen kunnen met hun eigen smartphone of tablet inloggen op onze router en interactief antwoord geven! De verkeerscoach volgt de leerlingen en heeft inzicht in de resultaten op leerling niveau, vraagniveau en groepsniveau. Dit verbetert de interactie die volgt bij de nabespreking.  Voor een totale cursus staan 10 -12 uur, verdeeld over meerdere modules. 


Uiteraard komen ook verkeersborden en relevante verkeerstekens aan de orde.



Lesonderwerpen 


             1e module             



Wetgeving


  • gedragsregels, rijden onder invloed, voertuigeisen, rijbewijsplicht, verkeerstekens 


Voertuigkennis


  • voertuigeisen, verlichting, gebruikseisen, aanhangwagens


Gebruik van de weg

  • weggebruikers, plaats op de weg, inhalen, kruispunten, snelheid, stilstaan parkeren, aanhangwagens

            2e module            

 


Voorrang en voor laten gaan

 

  • kruispunten, afslaan, zwakke deelnemers

 


Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties

 

  • communicatie, verlichting, slepen etc


 

Bijzondere wegen, weggedeelten, weggbruikers en manoeuvres


             3e module             

 


Verkeerstekens en aanwijzingen

 

  • tekens, borden, bebakening

 


 

Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden

 

 

  • inzicht, rijgedrag, afstand en zicht

 


Wegsoorten, weggebruikers, onderhoud, ADAS, gevaarherkenning






 
 
E-mailen
Bellen
Info